Nieuws

Een goede Jaarmarkt was het!

Op 20 september stonden we op de Alphense Jaarmarkt, de grootste van Nederland. Het was een frisse dag maar gelukkig bleef het droog. We hebben veel interessante mensen ontmoet met tips, vragen en een gezellig praatje.

Start nieuwbouw Magnolia Bospark in voorjaar 2024

Geweldig nieuws! In het voorjaar van 2024 beginnen we met het slopen van de oude bungalows tussen Magnoliastraat en Bosparkweg. Daarna start de bouw van de eerste 67 comfortabele en zeer energiezuinige appartementen.

Blije eerste huurders in De Barones

Twee jaar geleden was De Barones nog een kantoorpand. Nu zijn er 131 woningen: 58 studio's, 46 tweekamerwoningen en 27 driekamerwoningen voor jongeren tot 27 jaar en herstarters (gescheiden) met kinderen waarvan 13 studio's zijn verhuurd aan statushouders. Met de transformatie van dit kantoorpand draagt Woonforte bij aan het oplossen van de wooncrisis. Vandaag kregen de eerste huurders de sleutel van hun nieuwe woonplek.

 

Wet Goed Verhuurderschap

De overheid heeft een nieuwe wet gemaakt over het (goed) verhuren van woningen. Deze Wet Goed Verhuurderschap is per 1 juli 2023 ingegaan. Deze wet geldt ook voor Woonforte. 

Sam& is er voor alle kinderen

Bent of kent u een ouder die weinig te besteden heeft? Sam& biedt steun en hulp aan ouders die krap bij kas zitten. Doe dan een aanvraag via 'Sam&' voor alle kinderen. 

Kamers met aandacht

Helpt u graag mensen? En heeft u ruimte over in uw huis én in uw hart? De stichting Kamers met aandacht zoekt mensen in Alphen aan den Rijn en omgeving die een kamer willen verhuren en ook een steuntje in de rug kunnen bieden. Huurt u bij Woonforte? Dan kunt u zonder (huur)consequenties u voor dit initiatief aanmelden.

Save the date!

Ook dit jaar staan we op woensdag 20 september op de Alphense Jaarmarkt. Daarnaast staan we speciaal voor 50-plussers op dinsdag 19 september op de Gezond en Vitaalbeurs in wijkcentrum Mozaïek aan de Parelstraat in Alphen aan den Rijn.  

Onze medewerkers staan klaar om u te informeren over ons doorstroomproject Passend (t)huis, de nieuwbouwplannen en betaalbare koopwoningen. 

Kom gezellig langs!