Starter

Ben je onder de 23 en op zoek naar een woning? Denk je dat je geen kans maakt omdat je pas net staat ingeschreven? Daar brengen we met het project Passend (t)huis verandering in.

Hoe mooi is het als je kan reageren op een woning en mee kan doen aan de loting. Er is voor iedereen evenveel kans. Of je één dag of drie jaar staat ingeschreven bij Huren in Holland Rijnland.

Hoe vind ik de Passend (t)huiswoningen?

We hebben een aantal woningen speciaal voor starters uitgekozen. Die woningen vind je op Huren in Holland Rijnland met in een foto een roze balk en Passend (t)huis. (Natuurlijk alleen als er woningen te huur zijn.) Klik door en kijk of deze woning speciaal voor starters is. Je kunt natuurlijk ook op andere woningen reageren maar daar heb je als starter geen voorrang. 

Waar vind ik starterswoningen?

Alphen aan den Rijn: Aardster, Bezembinder, Blijenbergstraat, Brederodestraat, Charlotte de Bourbonstraat, Diamantstraat, Dorus Rijkerstraat, Eikenlaan, Evenaar, Frederik Hendrikstraat, Geerestein, Herenhof, J.P. Coenlaan, Julianaplein, Keizershof, Kleiwerf, Klompenmaker, Kraaienhorst, Kwartelstraat, Louise de Collignystraat, Mandenvlechter, Naereboutstraat, Paulus Potterstraat, Pieter Floriszstraat, Raadhuisstraat, Rembrandtlaan, Stortemelk, Tsarenhof, Van Eijckstraat, Vliestroom, Wederikstraat, Wilhelminalaan, Willem de Zwiigerlaan, Zuidpoolsingel

Boskoop: Azalealaan, Babsloot, Dijkzicht, Hamwijck, Klaverblad, Lage Weide, Linnaeusweg, Mendelweg, P. den Oudenstraat, Snijdelwijklaan, Voorofscheweg, Weteringpad, Zijde

Zwammerdam: Ds. Bennink Boltstraat

Disclaimer: er zijn wooncomplexen met verschillende type woningen. Niet alle woningen worden daarom aangewezen voor het project Passend (t)huis. 

Ik ben een starter en sta al drie jaar ingeschreven. Nu hoorde ik dat de starterswoningen worden verloot. Sta ik nu al die tijd voor niets ingeschreven?

Nee, er is altijd de kans dat je wordt uitgeloot. In de tussentijd bouw je wel inschrijftijd op. Die kun je gebruiken wanneer je wilt reageren op een woning buiten het Passend (t)huisproject of als je 23 jaar bent geworden en geen gebruik meer kan maken van deze mogelijkheid voor een starterswoning.