Doorstromer

Woont u in een eengezinswoning of een maisonnette van Woonforte en zijn uw kinderen de deur uit en bent u 50 jaar of ouder? Denkt u wel eens na over een gelijkvloerse woning? Ziet u op tegen de hoge huur van een nieuwe woning? Dan hebben we goed nieuws voor u. Woonforte geeft u de kans met voorrang te verhuizen van uw eengezinswoning of maisonnette naar een gelijkvloerse woning.

Wat voor type woning moet ik leeg achterlaten voor het project Passend (t)huis? 

Met uw woning wil Woonforte graag een (startend) gezin blij maken (Doorgroeier). De woning moet dus geschikt zijn voor een gezin. De volgende woningtypen voldoen aan de voorwaarden: 

Eengezinswoning: 

 • De woning heeft geen boven- en/of onderburen. 
 • De woning is een grondgebonden woning (zonder bovenburen). 
 • De woning beschikt over een (voor)tuin. 
 • De woning heeft geen galerij of corridor.

Let op! Vanaf 1 oktober kunt u ook verhuizen naar een Passend (t)huis woning als u een maisonnette van Woonforte leeg achterlaat. 

Maisonnette:

 • heeft twee woonverdiepingen
 • is gelegen in een groter gebouw
 • heeft een eigen toegang via een galerij of een trappenhuis

Voordelen van Passend (t)huis voor Doorstromers

Doorstromer sociaal inkomen

Uw oude huur meenemen naar uw nieuwe huis! 
Woonforte geeft u de kans te verhuizen van uw eengezinswoning of maisonnette van Woonforte naar een gelijkvloerse woning, met behoud van uw huidige kale huur (zonder servicekosten).

Dit voordeel is voor huurders met een sociaal inkomen met een éénpersoonshuishoudens tot € 47.699,-. Voor tweepersoonshuishoudens is dat tot € 52.672,-.

Daarnaast heeft u meer voordelen:

 • Voorrang op zorgvuldig uitgekozen huurwoningen.
 • De oplevering van uw oude woning gaat in overleg.
 • 10 extra verhuisdagen cadeau.
 • Kortingsbonnen om het verhuizen makkelijker te maken.

Doorstromer Middeninkomen

Heeft u een éénpersoonshuishouden en een inkomen tussen € 47.700,- en € 64.578,-of heeft een tweepersoonhuishouden met een inkomen tussen € 52.672,- en € 76.319,-?

Dan kunt u tòch in aanmerking komen voor een sociale huurwoning, een gelijkvloers appartement. U neemt uw oude huur niet mee, maar u betaalt de maandhuur die geldt voor de gekozen sociale huurwoning, een gelijkvloers appartement.
Daarnaast heeft u meer voordelen:

 • Voorrang op zorgvuldig uitgekozen huurwoningen.
 • De oplevering van uw oude woning gaat in overleg.
 • 10 extra verhuisdagen cadeau.
 • Kortingsbonnen om het verhuizen makkelijker te maken.

Doorstromer vrije sector

U kunt verhuizen van een eengezinswoning of een maisonnette van Woonforte naar een appartement met een beetje hulp van Woonforte. Heeft u een éénpersoonshuishouden en heeft u een inkomen vanaf € 64.579,- of heeft u een tweepersoonshuishouden met een inkomen vanaf € 76.320,-?


Als u verhuist naar een gelijkvloerse woning, dan betaalt u een maandhuur vanaf € 879,66 tot een met u maximaal afgesproken bovengrens (exclusief servicekosten). We spreken namelijk van tevoren een maximaal huurbedrag met u af waar u in vijf jaar naar toe groeit. Zo weet u altijd waar u financieel aan toe bent.

Daarnaast heeft u meer voordelen:

 • Voorrang op zorgvuldig uitgekozen huurwoningen.
 • De oplevering van uw oude woning gaat in overleg.
 • 10 extra verhuisdagen cadeau.
 • Kortingsbonnen om het verhuizen makkelijker te maken.

Voor Doorstromer Sociaal inkomen, Doorstromer Middeninkomen en Doorstromer Vrije sector gelden een aantal leuke voordelen om het verhuizen makkelijker te maken:

Voorrang op zorgvuldig uitgekozen huurwoningen

Woonforte heeft gelijkvloerse huurwoningen aangewezen voor het project Passend (t)huis. Deze woningen hebben een lift en staan dicht bij winkels en het openbaar vervoer staan en zijn goed bereikbaar.
Wanneer de huur van een van deze woningen wordt opgezegd, adverteren we de woning op Huren in Holland Rijnland. U vindt de woningen op Huren in Holland Rijnland met het label 'Passend (t)huis' en 'Doorstromer' in de advertentie.
Laat u een woning van Woonforte leeg achter, dan krijgt u voorrang op de geadverteerde woning. Gezinnen krijgen dan weer voorrang op uw achtergelaten eengezinswoning.

Let op: voor een verhuizing naar een nieuwbouwwoning kunnen andere voorwaarden gelden.

De oplevering van uw woning gaat in overleg

Uw woning helemaal in de oude staat terugbrengen (zoals gaatjes vullen) hoeft niet meer. U laat natuurlijk wel de woning netjes achter. Twijfelt u of u iets weg moet halen of heeft u een zelf aangebrachte voorziening (ZAV) in uw woning, neem dan contact op met de Passend (t)huisconsulent.

10 extra verhuisdagen cadeau

Van Woonforte krijgt u 10 extra dagen cadeau om uw verhuizing goed te regelen. Zo heeft u voldoende tijd om over te gaan naar uw nieuwe woning en hoeft u zich geen zorgen te maken over dubbele huur.

Korting om het verhuizen makkelijker te maken

Bij verhuizen komt best veel kijken. Woonforte heeft speciaal voor de deelnemers van het Passend (t)huisproject kortingen geregeld bij lokale ondernemers. Van verhuisbedrijven tot mensen die u kunnen helpen met schilderen en van stoffeerders tot mensen die u kunnen helpen met inpakken.

Waar vind ik de Passend (t)huiswoningen?

Aarlanderveen: Dokter van der Windhof, Kerkvaartsweg

Alphen aan den Rijn:  Argostraat, Amerikalaan, Amethiststraat, Baronie, Brabantstraat, Castorstraat, Eendenkooi, Euromarkt, Europalaan, Evenaar, Flevolandstraat, Glasblazer, Groningenstraat, Klepperman, Klompenmaker, Koolmeesstraat (De Nachtegaal en De Leeuwerik), Morgen, Ouvertureweg, Polderpeil, Preludeweg, Provinciepassage, Stationsplein (Toor), Sterrenlaan, Thorbeckeplein en De Vest (Thorbeckegebouw), Utrechtstraat, Vroonhoevelaan, Wagenmaker, Zuiderkeerkring

Boskoop: Boezemlaan, Boomgaard, Draaistok, Morgen, Parklaan, Voorofscheweg

Zwammerdam: Buitendorpstraat

Disclaimer: er zijn wooncomplexen met verschillende type woningen. Niet alle woningen worden daarom aangewezen voor het project Passend (t)huis.

Hulp nodig?

Wilt u verhuizen van een eengezinswoning of een maisonnette naar een gelijkvloerse woning en herkent u zich niet in bovenstaande punten of heeft u vragen, neem dan even contact op met de Passend (t)huisconsulent.

Nieuwsbrief

Vindt u het fijn om op de hoogte te blijven van het aanbod, abonneer u op onze gratis nieuwsbrief.  U ontvangt de nieuwsbrief zodra er Passend (t)huiswoningen te huur zijn.