"Samen iets kopen, maar wat is betaalbaar?"

Een woning van Woonforte kopen = betaalbaar wonen

Het aanbod van koopwoningen rond de 210.000 euro is klein. De koopwoningen van Woonforte vallen in die prijscategorie. Hierdoor kunnen huurders en andere starters op de koopmarkt hun wooncarrière starten. Een gouden kans!

Een groot voordeel

Huurders van Woonforte én Habeko wonen krijgen voorrang op de koopwoningen van Woonforte. Zij betalen de taxatieprijs als koopsom. Ook hoeven starters die tussen 18 en 35 jaar oud zijn geen overdrachtsbelasting te betalen Dat is een groot voordeel!

Ewout Verweij (25) en zijn vriendin Rachel (22) woonden al een tijdje in een sociale huurwoning in Boskoop en wilden samen iets kopen. Dat bleek echter niet zo makkelijk, totdat ze reageerden op een appartement dat Woonforte te koop aanbood.

Ewout: “Onze sociale huurwoning was met 23m2 erg klein voor twee personen. We wilden graag iets kopen. Dat bleek lastig, want we moesten opboksen tegen kopers die flink overboden. Op de website van Woonforte zagen we vervolgens een appartement in de Plutostraat in Alphen dat ons gelijk aansprak. Tijdens de bezichtiging werden we nóg enthousiaster. Het appartement stond al een tijd leeg, maar we konden er goed doorheen kijken. Het is licht en ruim, en we hebben een mooie groene tuin aan de achterkant van het complex. Het appartement ligt op de vierde verdieping en heeft daardoor een mooi uitzicht. We besloten ervoor te gaan en kregen al na een paar dagen bericht: we mochten de woning kopen.”

Een woning kopen

Investeren levert veel op

“In een paar weken hebben we met hulp van familie het huis opgeknapt. We hebben nieuwe vloeren gelegd en bijna het hele huis opnieuw geverfd. De keuken was in 2019 nieuw geplaatst door Woonforte, die was nog heel goed. We hebben bij de keukenleverancier een aantal elementen bijbesteld om de keuken uit te breiden. Het gas hebben we af laten sluiten; er zit blokverwarming in het complex en koken nu elektrisch. Het opknappen van het appartement zien we als investering, die wooncomfort en waardevermeerdering oplevert. We wonen hier nu een paar maanden met veel plezier. Hoewel we niet verwachten dat we ons hele leven in het appartement te blijven wonen, zijn we heel blij dat we met het aanbod van Woonforte een start op de woningmarkt konden maken.”