Noorderlicht

Woonforte gaat 258 huurwoningen bouwen tussen het spoor en de Noordpoolsingel. In het gebouw komen 234 appartementen, variërend van tweekamer- tot vierkamerwoningen. We noemen het gebouw Noorderlicht.

Voor wie?

Deze woningen zijn bedoeld voor senioren, starters en kleine gezinnen. Hiervan zijn 58 appartementen vrije sectorwoningen. De rest van de woningen worden sociale huurwoningen. Er komen 24 sociale huur eengezinswoningen de voordeur met een buitenruimte direct aan het nieuwe park.

Duurzaam en groen

De woningen zijn zeer duurzaam, energiezuinig en gasloos. Op het dak komen zonnepanelen, de verwarming gaat via bodemwarmte en de woningen zijn uiteraard goed geïsoleerd. Naast het gebouw komt een groen park. Op de eengezinswoningen ligt een sedumdak. Al het groen is belangrijk want beplanting zorgt voor verkoeling bij hitte en voor wateropvang bij hevige regenbuien. 

Parkeren

De parkeergarage komt op de begane grond van het gebouw.  Aan de voorzijde ligt de garage verscholen achter de eengezinswoningen die met hun rug tegen het appartementengebouw aan liggen.

Planning

Woonforte wil in 2023 starten met bouwen.