Woning bezichtigen

Veel gevraagd over Woning bezichtigen

Ik wil de woning vooraf bekijken. Kan dat?

Ja, u mag vooraf de woning bekijken voordat u beslist om de woning te huren.

De woning is bewoond
Meestal is de woning nog bewoond. U krijgt van Huren in Holland Rijnland, per mail het telefoonnummer van de huidige huurder om een afspraak te maken. Binnen 4 dagen horen wij van u of u de woning accepteert.

De woning is leeg
Wanneer de woning leeg is, nodigen wij u uit voor een groepsbezichtiging. Dit is meestal met 10 kandidaten tegelijk. Tijdens de bezichtiging controleren wij direct uw gegevens om te kijken of u aan de voorwaarden voldoet.

Als dit het geval is, wordt de woning in volgorde van de plaats op de reactielijst toegewezen. Deze gaat uit van de inschrijftijd.

Als u zelf niet bij de groepsbezichtiging kunt zijn, kunt u hiervoor ook iemand machtigen. Hij of zij komt dan namens u de woning bekijken en beslist of u de woning accepteert of niet. Hij of zij moet dan wel een schriftelijke verklaring van u hebben, dat hij of zij gemachtigd is. Ook moeten alle gegevens van u aanwezig zijn.

Ik heb een woning aangeboden gekregen. Waar kan ik de plattegrond vinden?

Log hiervoor in op uw persoonlijke pagina op www.hureninhollandrijnland.nl vindt u onder "aangeboden woningen"  de woning die aan u is aangeboden. U vindt hier ook de plattegrond.

Staat er geen plattegrond bij? Neem dan contact op met ons. De contactgegevens vindt u op onze website.

Ik heb een woning bezichtigd, maar ik heb geen interesse in deze woning. Wat moet ik doen?

U kunt dit aangeven via uw account op www.hureninhollandrijnland.nl.

Ik sta eerste voor een woning bij Huren in Holland Rijnland. Wat nu?

In de regio Holland Rijnland worden woningen verdeeld via het aanbodsysteem Huren in Holland Rijnland. Als de reactietermijn voorbij is, worden de reacties op volgorde gezet.

Iedereen die heeft gereageerd, krijgt een rangnummer.

Als u de eerste kandidaat bent, krijgt u de woning per mail aangeboden. U mag de woning bekijken. Daarna geeft u aan of u de woning wil accepteren.

Kan ik iemand machtigen voor de bezichtiging en acceptatie?

Dat kan. U stelt als kandidaat een door u getekende machtiging op.

De gemachtigde neemt het volgende mee naar de bezichtiging:

  • de machtiging
  • een kopie van het identiteitsbewijs van de kandidaat en het eigen, originele identiteitsbewijs
  • alle gevraagde (inkomens-)gegevens

Wanneer de kandidaat aan bod komt voor de woning, levert de gemachtigde alle bovenstaande gegevens in bij de consulent Verhuur en Verkoop om de woning te kunnen accepteren.

Na controle van de gegevens op ons kantoor tekent de gemachtigde het inspectieformulier. Ook pint de gemachtigde de eerste huur plus € 45,00 administratiekosten.

De huur gaat in op de dag van de bezichtiging. De consulent maakt een afspraak met u voor het tekenen van de huurovereenkomst en de ontvangst van de sleutels.