Stormschade

Veel gevraagd over Stormschade

Ik heb stormschade, wat moet ik doen?

Algemeen

Meld de schade na een storm binnen 24 uur bij ons via (0172) 418 518. Dit is een eis van de verzekeraar bij wie Woonforte uw woning heeft verzekerd.

Stormschade is schade die is veroorzaakt door storm. Bijvoorbeeld het wegwaaien van dakpannen, dakgoten, regenpijpen, tot kapot gewaaide dakramen of schoorstenen. Maar ook een boom die is omgewaaid en schade aan een woning van Woonforte heeft veroorzaakt.

Woonforte herstelt stormschade kosteloos, tenzij u zelf nalatig bent geweest. Bijvoorbeeld door tijdens een storm ramen of deuren open te laten staan. De aannemer komt de schade zo snel mogelijk repareren, maar mag dit vanwege de veiligheid pas doen ná de storm. Bij storm bent u helaas vaak niet de enige met schade. Bij meerdere schademeldingen pakt de aannemer de ernstigste schades als eerste op.

Ik heb lekkage door stormschade, wat moet ik doen?

Algemeen

Probeer verdere schade te beperken door zelf een noodvoorziening te treffen. Dit kan door het water op te vangen met emmers, handdoeken of door het spannen van een zeiltje.

Als de schade erg groot is (bijvoorbeeld een heel dakraam is weggewaaid), dan treft Woonforte een noodvoorziening. Bel de schade zo snel mogelijk aan ons door. Buiten kantoortijden krijgt u onze Meldkamer aan de lijn. Zij helpen u verder. Voor meer informatie zie 'Ik heb stormschade, wat moet ik doen?'.