Overbewoning

Veel gevraagd over Overbewoning

Wat doet Woonforte met mijn melding van overbewoning?

Als u een melding doet, start Woonforte een onderzoek. Als hieruit blijkt dat er inderdaad sprake is van overbewoning of illegale doorverhuur, dan nemen we maatregelen. Wij melden u terug wat wij gedaan hebben. Uiteraard houden we hierbij wel rekening met de privacy van onze huurders. We geven aan de vermoedelijke fraudepleger nooit uw naam door.

Hoe meld ik overbewoning?

Vermoedt u overbewoning in een woning van Woonforte? Meld dit dan bij ons of bij de gemeente Alphen aan den Rijn. Leidt de overbewoning tot overlast? Dan kunt u dat hier melden: Overbewoning melden

U kunt uw melding ook anoniem doen. Maar we zouden graag uw naam of telefoonnummer weten zodat we u kunnen bellen voor eventuele aanvullende informatie. U ziet tenslotte meer van wat er in uw complex/buurt/wijk gebeurt. We geven aan de vermoedelijke fraudepleger nooit de naam van de melder door. Mocht u toch uw naam niet willen geven, dan respecteren we dat. Dan noteren we alleen de melding en gaan een onderzoek starten.

Wat is overbewoning?

Overbewoning is een vorm van woonfraude. Er wonen dan té veel mensen in een woning. Vaak gaat het hierbij niet om één gezin. Dit leidt vaak tot overlast. Er is sprake van overbewoning als er minder dan 12 m2 per bewoner in de woning beschikbaar is.