Inschrijvingen samenvoegen

Veel gevraagd over Inschrijvingen samenvoegen

Kan ik mijn partner op mijn registratie bijschrijven?

Algemeen

Gaat u samen inschrijven? Bij een nieuwe inschrijving kunt u direct uw partner toevoegen. U heeft dan beiden dezelfde inschrijfdatum.

Staat u al ingeschreven? Dan kunt u uw partner zelf toevoegen als mede-aanvrager. Dit doet u op de website van Huren in Holland Rijnland. U kunt hier inloggen: www.hureninhollandrijnland.nl.

U houdt uw eigen inschrijfdatum. De inschrijfdatum van uw partner is automatisch de datum van de bijschrijving.

Let op!

Staat uw partner zelf al ingeschreven? Dan mag hij/zij niet aan uw inschrijving toegevoegd worden. Iemand mag maar één keer ingeschreven staan in deze regio. Als u wilt kunnen wij beide inschrijvingen dan wel voor u samenvoegen.

Let op!

Zijn u en uw partner getrouwd? Heeft u samen een geregistreerd partnerschap? Of kunt u aantonen dat u samen langdurig een gezamelijk huishouden voert? Dan kan uw partner misschien al bijgeschreven worden vanaf het begin van de relatie en niet pas vanaf de bijschrijving. Dit is ter beoordeling van Huren in Holland Rijnland.

Wanneer krijgt mijn partner dezelfde inschrijfdatum als ik?

Algemeen

In sommige gevallen is het mogelijk om een inschrijfdatum aan te passen. Als u op de inschrijfdatum van de hoofdaanvrager al samen getrouwd was, een samenlevingscontract had of een gezamenlijke bankrekening had. Uw mede-aanvrager krijgt dan dezelfde inschrijfdatum als u.

Bent u pas tijdens de inschrijfduur van de hoofdaanvrager samen getrouwd, een samenlevingscontract aangegaan of een gezamenlijke bankrekening?

Dan geldt de datum waarop dit geregeld is als inschrijfdatum voor de mede-aanvrager.
Wij kunnen de inschrijfdatum van uw partner corrigeren. Stuurt u ons dan een schriftelijk verzoek, voorzien van een kopie van uw trouwboekje, of uw geregistreerd partnerschap, of samenlevingscontract of gezamelijke bankrekening (met datum van de start van de inschrijving) Vermeld daarop ook uw inschrijfnummer.

Wilt u dan ook kopieën van de legitimatiebewijzen van u beiden bijvoegen? U kunt de gegevens sturen naar: Woonforte Postbus 2001 2400 CA Alphen aan den Rijn of service@woonforte.nl. Na ontvangst en goedkeuring wordt de inschrijfdatum van uw partner gecorrigeerd. Daarna vernietigen wij de door u ingeleverde documenten. Stuur dus alleen kopieën in.

Mijn partner en ik staan beiden ingeschreven als woningzoekende. Kan ik onze inschrijvingen samenvoegen?

Algemeen

Ja, dit kan. U kunt hiervoor een samenvoegingsformulier invullen. Dit formulier vindt u op www.hureninhollandrijnland.nl. In principe behoudt u beiden uw eigen inschrijftijd. 

In sommige gevallen mogen wij de inschrijfdatum van de kortst-ingeschrevene aanpassen. Zie hiervoor de vraag: 'Wanneer krijgt mijn partner dezelfde inschrijfdatum als ik?'.