Inschrijven

Veel gevraagd over Inschrijven

Hoe kan ik me inschrijven als woningzoekende?

Algemeen

Op www.hureninhollandrijnland.nl schrijft u zich in als woningzoekende voor de regio Holland Rijnland. U kunt zich inschrijven vanaf 18 jaar. De wachttijden in deze regio zijn lang. Daarom raden wij u aan om u direct vanaf 18 jaar in te schrijven als woningzoekende.
Hier betaalt u € 7,50 per jaar en bouwt u inschrijfjaren op. 

In regio Holland Rijnland werken de volgende gemeenten samen: Alphen aan den Rijn (inclusief Boskoop en Rijnwoude), Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude.

De vrijkomende woningen van de woningcorporaties (en enkele particuliere verhuurders) in de regio Holland Rijnland vindt u ook op www.hureninhollandrijnland.nl.

Welke gegevens heb ik nodig om me in te schrijven als woningzoekende?

Algemeen

Bij het inschrijven wordt gevraagd om een aantal persoonlijke gegevens van u en de meeverhuizende personen. Dit zijn bijvoorbeeld NAW gegevens, geboortedatum en contactgegevens.

Als u meteen wilt reageren op het woningaanbod dan heeft u ook de inkomensgegevens nodig van alle gezinsleden die ouder zijn dan 18 jaar (niet van meeverhuizende kinderen).

Het persoonlijk belastbaar jaarinkomen vindt u op de inkomensverklaring die u opvraagt bij de Belastingdienst (via 0800 0543 of via uw DigiD). Als u de inschrijving heeft afgemaakt, kunt u het inkomen invullen onder de button 'mijn inkomen'.

Zijn er nog inkomenseisen om je te kunnen inschrijven als woningzoekende?

Algemeen

Nee, voor een inschrijving als woningzoekende bij Huren in Holland Rijnland gelden geen inkomenseisen.

Wel geldt een maximaal jaarinkomen waarmee u op een sociale huurwoning kunt reageren. Dit is € 40.765 voor eenpersoonshuishoudens of € 45.014 voor meerpersoonshuishoudens (prijspeil 2022). Het jaarinkomen is het toetsingsinkomen van uw huishouden, thuiswonende kinderen niet meegerekend.

Een corporatie kan een ander maximaal jaarinkomen vaststellen. Deze inkomenseis staat dan vermeld in de advertentie van de woning.

Kan ik tussentijds een automatische incasso aanvragen?

Algemeen

Ja dat kan. U kunt het hele jaar door een doorlopende machtiging afgeven. Dit kan via de website www.hureninhollandrijnland.nl.

Na inloggen kunt u via de button 'mijn betalingen' de doorlopende machtiging afgeven. Om dit zelf via de site te doen dient u wel te beschikken over internetbankieren.

Heeft u geen internetbankieren? Dan kunnen wij u een machtigingsformulier sturen.

Kan ik mijn gebruikersnaam en/of wachtwoord wijzigen?

Algemeen

Ja, dit kunt u eenvoudig zelf doen via uw account van Huren in Holland Rijnland via de website www.hureninhollandrijnland.nl.

Na het inloggen op uw account klikt u op de button 'mijn gebruikersnaam en wachtwoord'. Daar heeft u de keuze om uw gebruikersnaam en/of uw wachtwoord te wijzigen.

Hoe kan ik mij laten uitschrijven als woningzoekende?

Algemeen

Als u zich wilt uitschrijven als woningzoekende bij Huren in Holland Rijnland dan kunt u dit doen via uw account bij Huren in Holland Rijnland.

Na het inloggen op uw account klikt u op de button 'uitschrijven'. Dan kunt u zich (laten) uitschrijven.

Staat u met twee aanvragers op de inschrijving en wilt u de inschrijving beëindigen? Neem dan contact met ons op.  

Kan ik mijn inschrijftijd aan iemand anders geven?

Algemeen

Een inschrijftijd als woningzoekende is altijd persoonlijk. Het is niet mogelijk om inschrijftijd over te dragen aan familieleden of vrienden.

Heeft u een partner en kunt u aantonen dat op de start van de inschrijving u een duurzame relatie met deze persoon had?
Dan heeft u allebei recht op dezelfde inschrijftijd als woningzoekende bij Huren in Holland Rijnland.

Een duurzame relatie kunt u aantonen met een kopie trouwboekje, samenlevingscontract of gezamenlijke bankrekening.
Als die documenten van een latere datum zijn dan de start van de inschrijving, dan geldt deze latere datum als inschrijvingsdatum voor uw partner. En geldt dat als zijn of haar inschrijftijd.

Hoofdaanvrager en medeaanvrager bouwen zelf inschrijftijd op. Bij splitsing van de inschrijving krijgt ieder de eigen inschrijftijd.

Ik krijg een foutmelding bij het aanmaken van een nieuw wachtwoord. Wat moet ik doen?

Algemeen

Krijgt u de foutmelding 'dubbel ingeschreven'?
Dan kan het zijn dat u zich 2 x heeft aangemeld. Dit mag niet, maar als u uw gegevens net iets anders heeft ingevuld dan zou dit kunnen gebeuren.

Bij het aanmaken van een nieuw wachtwoord krijgt u dan een foutmelding. Als u 2x staat ingeschreven dan laten we de kortste inschrijftijd vervallen. 

Heeft u een andere gebruikersnaam gekozen?
Het kan dan zijn dat het niet lukt om een nieuw wachtwoord aan te vragen omdat u bij het inschrijven of activeren zelf een andere gebruikersnaam heeft gekozen. Dan kunt u niet meer het registratienummer als gebruikersnaam invullen.

Ik heb een foutmelding bij betaling? Wat nu?

Algemeen

Neemt u contact op met onze afdeling Eerstelijns Service via (0172) 418 518.

Waar kan ik mijn gegevens inzien en wijzigen van mijn inschrijving bij Huren in Holland Rijnland?

Algemeen

U kunt uw gegevens inzien en wijzigen wanneer u inlogt op www.hureninhollandrijnland.nl

In "Mijn gegevens" kunt u

  • uw gebruikersnaam en wachtwoord wijzigen
  • uw persoonlijke gegevens aanpassen
  • documenten uploaden
  • berichten lezen
  • informatie vinden over uw betalingen en betalingen verrichten
  • uzelf uitschrijven

U kunt de meeste van uw persoonlijke gegevens zelf veranderen, behalve uw voorletters, achternaam, geslacht en geboortedatum.

Zorg dat uw gegevens actueel zijn. Staat er een oud (e-mail) adres of klopt het inkomen niet? U kunt daardoor aanbiedingen voor een woning missen!

Vanaf welke leeftijd kan ik mij inschrijven als woningzoekende?

Algemeen

U kunt inschrijven als u 18 jaar of ouder bent.

Jonger dan 18?

Dan kunt u inschrijven als de rechter heeft bepaald dat u als minderjarige extra rechten krijgt (handlichting). U kunt u dan inschrijven via één van de deelnemende woningcorporaties. U moet dan wel de rechterlijke uitspraak kunnen tonen.

We verwachten een kindje. Telt een ongeboren kind mee bij de huishoudgrootte?

Algemeen

Nee, nog niet. Ongeboren kinderen tellen niet mee bij de samenstelling van het huishouden. U kunt uw kindje aan de inschrijving toevoegen na de geboorte.