Wonen in De Jozef

Ben jij tevreden met een eenvoudige woonruimte en heb je graag iets over voor je medebewoners en zoek je snel woonruimte, dan is De Jozef misschien de plek voor jou. Je krijgt een tijdelijk huurcontract van minimaal drie maanden tot maximaal twee jaar. Daarna moet je verhuizen. Je inschrijftijd bij Huren in Holland Rijnland blijft behouden. Kinderen en huisdieren zijn niet toegestaan.

Voor wie?

  • je hebt snel woonruimte nodig 
  • je gaat voor het eerst op jezelf wonen
  • je hebt een verbroken relatie of je hebt door een andere situatie geen dak meer boven je hoofd 
  • je bent student
  • je komt net uit het buitenland of ergens anders in Nederland

Inschrijven Huren in Holland Rijnland

Je vindt de advertenties voor de vrijkomende studio's op Huren in Holland Rijnland. De toewijzing gaat via een loting. Zo heeft iedereen die zich aanmeldt evenveel kans!
Wil je reageren op een vrijkomende studio in De Jozef dan moet je hiervoor wel ingeschreven staan als woningzoekende bij Huren in Holland Rijnland.

Hoe werkt het?

1.     Schrijf je in als woningzoekende op Huren in Holland Rijnland. Dit kan eenvoudig en snel en kost je € 7,50 per jaar.

2.     Check regelmatig de website van Huren in Holland Rijnland voor vrije woningen in De Jozef.

3.     Reageer op een woning.

4.     Check je mailbox of je ingeloot bent.

Ben je al ingeschreven als woningzoekende, dan kan je reageren op de advertenties voor een studio in De Jozef. Je gaat dan mee in de loting. Bij toewijzing van een woning in De Jozef behoud je je inschrijving bij Huren in Holland Rijnland. 

Kennismakingsgesprek

In De Jozef wonen zo’n 100 mensen met verschillende achtergronden: studenten, jongeren, mensen die net gescheiden zijn, statushouders en mensen die woonbegeleiding of zorg thuis krijgen. We verwachten dat iedereen elkaar helpt en samen prettig wil wonen. We nodigen je altijd uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens het gesprek vertellen we je wat we bieden en wat we van je verwachten. Samen bepalen we dan of je bij De Jozef past of niet. 

Tijdelijk huurcontract

Je krijgt een tijdelijk huurcontract van minimaal 3 maanden tot maximaal twee jaar. Dit noemen we flexwonen. 

De studio's

In De Jozef zijn er een en twee-kamerstudio's te huur. Iedere studio heeft een badkamer met douche en toilet en een eenvoudig keukentje. 

Verder in De Jozef

Op de begane grond zit het buurtrestaurant Buurten & Zo, de Kledingbank, Tom in de Buurt en een taalschool voor anderstaligen

Wil je een activiteit organiseren, dan kan dat in overleg met onze huismeester.

Vierde etage

Op de vierde etage wonen mensen onder begeleiding van twee zorgpartijen: Prodeba en De Binnenvest. Woonforte vindt het belangrijk dat mensen die een steuntje in de rug nodig hebben een goede plek hebben om te wonen en zich kunnen ontwikkelen. In een van de garages is een timmerwerkplaats gestart die wordt gerund door twee bewoners van De Binnenvest. In ruil hiervoor doen zij kleine herstelwerkzaamheden in en om het pand en onderhouden zij de tuin. Woonforte stimuleert de ontwikkeling van mensen en staat open voor nieuwe initiatieven.