Bijzondere doelgroepen

Woonforte verhuurt ook woningen aan mensen die om een bijzondere reden extra hulp nodig hebben bij het vinden van een woning, en soms begeleiding nodig hebben bij het wonen. Zoals mensen in de maatschappelijke opvang, mensen met een lichamelijke beperking, spoedzoekers, ouderen, statushouders en ex-gedetineerden.

Een bijzonder wonenproject ligt in de Zeelandstraat. Hier ligt Centraal Wonen, een project met 29 zelfstandige woningen waar de vereniging de selectie van nieuwe bewoners doet.  

Veel gevraagd over Bijzondere doelgroepen

Ik wil mantelzorg verlenen maar woon niet in de buurt. Wat nu?

Algemeen

Wilt u mantelzorg verlenen of ontvangen door een familielid, maar woont u niet in de buurt? U kunt dan mogelijk een woning aanvragen via de urgentieregeling. Kijk op www.hureninhollandrijnland.nl of neem contact op met onze consulent Wonen voor meer informatie.

Verhuurt Woonforte ook woningen in een verzorgingshuis?

Algemeen

Nee, voor een plaats in een verzorgingshuis of verpleeghuis heeft u een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg. U kunt contact opnemen via  (0900) 249 24 90 of www.ciz.nl.

Welke toewijzingseisen gelden bij woningen van Centraal Wonen in de Zeelandstraat?

Algemeen

Het woonproject, Centraal Wonen in de Zeelandstraat , heeft 29 zelfstandige woningen. 

Alle huurders hebben een eigen woning maar de tuin en enkele centrale ruimtes worden gezamenlijk gebruikt.

Centraal Wonen is een vereniging. De woningen worden aangeboden op Huren in Holland Rijnland. Vervolgens bepaalt de woongroep welke kandidaten benaderd worden en aan wie de woning wordt verhuurd.

Voor deze woningen geldt ook de inkomenseis van maximaal € 40.765 voor eenpersoonshuishoudens of € 45.014 voor meerpersoonshuishoudens (prijspeil 2022).

Wie komt in aanmerking voor een woning van Fokus?

Algemeen

Woonforte en stichting Fokus verhuren aan de Stortemelk vijftien zelfstandige woningen voor mensen met een ernstige lichamelijke handicap (fokuswoningen). De woningen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. In een Fokuswoning kunnen mensen met een lichamelijke handicap zelfstandig wonen. Hulp is op afroep beschikbaar.

Om in aanmerking te komen voor een Fokuswoning moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • u heeft een geldige indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg
  • in de indicatie staat dat u recht heeft op ADL-assistentie
  • u staat als ADL-kandidaat op de wachtlijst van het College voor Zorgverzekeringen

Meer informatie? Kijk op www.fokuswonen.nl of neem contact op met uw consulent Verhuur en Verkoop.

Waarom verhuurt Woonforte woningen aan statushouders?

Algemeen

De gemeente Alphen aan den Rijn krijgt van de regering opdracht statushouders te huisvesten. Omdat de gemeente geen woningen bezit, zijn er afspraken gemaakt met Woonforte om statushouders te huisvesten. Voor meer informatie verwijzen we u naar de gemeente Alphen aan den Rijn, het vreemdelingenloket. Daar wordt de huisvesting geregeld.

Zegt u uw woning op en wordt deze verhuurd aan een statushouder?
Dan mag het volgende in de woning achterblijven:

  • Laminaat, zeil, vinyl, enz. (alles wat goed schoon te maken is. Dus geen vaste (stoffen) vloerbedekking)
  • Raambekleding (gordijnen, luxaflex enz.)
  • Lampen
  • Inbouwapparatuur in een inbouwkeuken. Dus geen losse apparaten zoals koelkast, wasmachine en dergelijke

Alles moet er netjes uitzien (goed verhuurbaar zijn) en technisch in orde zijn. Bij de eindinspectie zal de opzichter dit bepalen. Er staat geen vergoeding tegenover, u laat dit kosteloos achter.

Werkt Woonforte samen met de Binnenvest?

Algemeen

Wij verhuren twee spaceboxen aan Stichting de Binnenvest aan de Vennootsweg. De Binnenvest plaatst cliënten in de spaceboxen. 

Spaceboxen zijn goed geïsoleerde containerwoningen van ongeveer 7 bij 2,5 meter die aan alle eisen van de huidige tijd voldoen. In een spacebox zit een douche/toiletcel en een standaard keukenblok. De spacebox wordt landelijk ook veel gebruikt voor studentenhuisvesting.

Wat is het woonproject Centraal Wonen?

Algemeen

Centraal Wonen is een woonproject georganiseerd in een vereniging. In Alphen aan den Rijn staat het project in de Zeelandstraat met 29 zelfstandige woningen, waarvan 4 vijfkamer eengezinswoningen, 11 vierkamereengezinswoningen, 11 driekamerappartementen, 2 tweekamerappartementen en 1 aangepaste driekamerwoning en een gezamenlijke ruimte.

Centraal Wonen is een vorm van wonen waarbij een groep bewoners gebruik maakt van gemeenschappelijke voorzieningen. Bijvoorbeeld: een gezamenlijke ruimte, de tuin. De vereniging wil graag een afspiegeling zijn van de maatschappij en doet de selectie van nieuwe huurders zelf.