Eigen woning kopen

Woont u met plezier in uw huurwoning en wilt u deze woning kopen? Een aantal huurwoningen staat op onze verkooplijst. Deze woningen zijn geselecteerd om te verkopen. Als uw huurwoning hier op staat, kunt u uw eigen huurwoning kopen. Heeft u interesse? Stuur een mailbericht aan verkoopteam@woonforte.nl

Veel gevraagd over Eigen woning kopen

Wanneer krijg ik korting als ik een huis koop?

Algemeen

Woonforte biedt € 5.000,- korting aan haar huurders die hun eigen huurwoning of een andere woning van Woonforte kopen en daarbij een huurwoning leeg achterlaten.

Alleen personen die op het huurcontract staan, kunnen een woning met korting van ons kopen. Het maakt niet uit hoe lang u al huurder bent.

Vanaf het moment dat u uw huurcontract heeft getekend, kunt u een woning kopen met korting.

U heeft geen recht op korting als:

  • u nog geen woning huurt bij ons en alleen geregistreerd staat als woningzoekende bij Huren in Holland Rijnland. U moet namelijk een woning van Woonforte leeg achterlaten om in aanmerking te komen voor de korting;
  • er iemand achterblijft in uw oude huurwoning.

Huurt u een woning van Woonforte met een tijdelijk huurcontract?
Neemt u dan contact op via verkoopteam@Woonforte.nl om te horen of u toch voor € 5.000,- korting in aanmerking komt. 

U hoeft niet uw eigen woning te kopen. Als u huurder bent van Woonforte maar een andere woning van Woonforte wil kopen, dan krijgt u ook € 5.000,- korting als u uw eigen huurwoning leeg achterlaat. 

Hoe weet ik of mijn huurwoning voor verkoop is geselecteerd?

Algemeen

Op de verkooplijst kunt u zien welke huurwoningen zijn geselecteerd voor verkoop. Huisnummers die niet op de lijst staan, worden niet verkocht. Het heeft geen zin om hierover contact op te nemen.

Als u uw eigen huurwoning wilt kopen dan kan dat met € 5.000,- korting! 

Bent u geïnteresseerd in een van onze andere koopwoningen? Meld u dan aan voor de interesselijst. Als een huurwoning beschikbaar komt voor verkoop krijgen eerst huurders op de interesselijst een bericht. Heeft u interesse? Stuur een mail aan verkoopteam@Woonforte.nl.

U krijgt als huurder voorrang op de koopmarkt. U hoeft niet te (over)bieden en bovendien krijgt u € 5.000,- korting op de koopsom als u uw huurwoning leeg achterlaat.