Eigen woning kopen

Woont u met plezier in uw huurwoning en wilt u deze woning kopen? Een aantal huurwoningen staat op onze verkooplijst. Deze woningen zijn geselecteerd om te verkopen. Als uw huurwoning hier op staat, kunt u uw eigen huurwoning kopen. Heeft u interesse? Stuur een mailbericht aan verkoopteam@woonforte.nl

Veel gevraagd over Eigen woning kopen

Hoe weet ik of mijn huurwoning voor verkoop is geselecteerd?

Op de verkooplijst kunt u zien welke huurwoningen zijn geselecteerd voor verkoop. Huisnummers die niet op de lijst staan, worden niet verkocht. Het heeft geen zin om hierover contact op te nemen.

Als u uw eigen huurwoning wilt kopen dan kan dat met 5% korting! Deze korting loopt nog tot uiterlijk 31 december 2021. Als u dit jaar aangeeft dat u wil kopen (mondelinge overeenkomst) en u voor 15 januari 2022 de voorlopige koopovereenkomst tekent, heeft u nog recht op 5% korting.

Bent u geïnteresseerd in een van onze andere koopwoningen? Meld u dan aan voor de interesselijst. Als een huurwoning beschikbaar komt voor verkoop krijgen eerst huurders op de interesselijst een bericht. Heeft u interesse? Stuur een mail aan verkoopteam@Woonforte.nl.

U krijgt als huurder voorrang op de koopmarkt. U hoeft niet te (over)bieden en bovendien krijgt u 5% korting op de koopsom (tot uiterlijk 31 december 2021) als u uw huurwoning leeg achterlaat.

Wanneer krijg ik korting als ik een huis koop?

Woonforte biedt 5% korting voor alle huurders die hun eigen huurwoning of een andere woning van Woonforte kopen en daarbij een huurwoning leeg achterlaten.Deze korting geldt nog tot uiterlijk 31 december 2021. Als u uiterlijk op die datum aangeeft dat u wil kopen en voor 15 januari 2022 de voorlopige koopovereenkomst tekent, heeft u nog recht op de 5% korting.

Alleen personen die op het huurcontract staan, kunnen een woning met korting van ons kopen. Het maakt niet uit hoe lang u al huurder bent.

Vanaf het moment dat u uw huurcontract heeft getekend, kunt u een woning kopen met korting.

U heeft geen recht op korting als:

  • u nog geen woning huurt bij ons en alleen geregistreerd staat als woningzoekende bij Huren in Holland Rijnland. U moet namelijk een woning van Woonforte leeg achterlaten om in aanmerking te komen voor de korting;
  • er iemand achterblijft in uw oude huurwoning.

Huurt u een woning van Woonforte met een tijdelijk huurcontract?
Neemt u dan contact op via verkoopteam@Woonforte.nl om te horen of u voor korting in aanmerking komt. Deze korting geldt nog tot uiterlijk 31 december 2021.

U hoeft niet uw eigen woning te kopen. Als u een andere woning van Woonforte wil kopen, dan krijgt u ook korting als u uw huurwoning leeg achterlaat. Deze korting geldt nog tot uiterlijk 31 december 2021.