Huurwoning kopen

Woonforte investeert in leefbaarheid, duurzaamheid, nieuwbouw en onderhoud van haar woningen. Hier is veel geld voor nodig. Dat betalen wij bijvoorbeeld met de opbrengst van de verkoop van een deel van onze woningen.

Het koopaanbod van betaalbare koopwoningen rond de 205.000 euro is heel klein. Met de verkoop van een deel van onze huurwoningen bieden wij in die prijscategorie woningen te koop aan. Het gaat om woningen in complexen waar al een deel van de woningen is verkocht de laatste jaren.

In het overzicht 'Direct te koop' ziet u welke huurwoningen nu te koop staan. Heeft u geen woning gevonden bij Direct te koop, maar heeft u wel interesse in een koopwoning van Woonforte? Meld u dan aan voor de interesselijst.

Veel gevraagd over Huurwoning kopen

Ik wil een woning van Woonforte kopen. Kan dat?

Algemeen

Woonforte verkoopt een deel van haar huurwoningen. Huurders kunnen deze woningen die op onze verkooplijst staan kopen met € 5.000,- korting. Dat is toch mooi meegenomen!

Op de verkooplijst ziet u welke huurwoningen wij te koop aanbieden. Deze woningen zijn nog verhuurd. Pas als de huur is opgezegd, komt de woning in de verkoop. Onze huurders hebben voorrang bij koop van onze huurwoningen. Dat geldt ook voor de huurders van Habeko wonen.
Bij het kopen van een huurwoning gelden spelregels: wie kan met korting kopen, wie heeft voorrang.

Staat uw huurwoning op de verkooplijst en wilt u deze kopen? Stuur dan een e-mail naar verkoopteam@Woonforte.nl. 

Heeft u interesse in een (andere) koopwoning van Woonforte? Meld u dan aan voor de interesselijst.

Wanneer krijg ik korting als ik een huis koop?

Algemeen

Woonforte biedt € 5.000,- korting aan haar huurders die hun eigen huurwoning of een andere woning van Woonforte kopen en daarbij een huurwoning leeg achterlaten.

Alleen personen die op het huurcontract staan, kunnen een woning met korting van ons kopen. Het maakt niet uit hoe lang u al huurder bent. Vanaf het moment dat u uw huurcontract heeft getekend, kunt u een woning kopen met korting.

U heeft geen recht op korting als:

  • u nog geen woning huurt bij ons en alleen geregistreerd staat als woningzoekende bij Huren in Holland Rijnland. U moet namelijk een woning van Woonforte leeg achterlaten om in aanmerking te komen voor de korting;
  • er iemand achterblijft in uw oude huurwoning.

Lees meer over voorrang voor huurders in de spelregels voor verkoop.

Huurt u een woning van Woonforte met een tijdelijk huurcontract? Neem contact op via verkoopteam@Woonforte.nl om te horen of u toch voor € 5.000,- korting in aanmerking komt.

Hoe kan ik een woning bekijken die te koop staat?

Algemeen

Heeft u interesse in een (andere) huurwoning die nu te koop staat, maar wilt u er eerst even kijken? Neem daarvoor contact op met een van onze verkopende makelaars: