Huurwoning kopen

Woonforte investeert in leefbaarheid, duurzaamheid, nieuwbouw en onderhoud van haar woningen. Hier is veel geld voor nodig. Dat betalen wij bijvoorbeeld met de opbrengst van de verkoop van een deel van onze woningen.

Het koopaanbod van betaalbare koopwoningen onder de 200.000 euro is heel klein. Met de verkoop van een deel van onze huurwoningen bieden wij in die prijscategorie woningen te koop aan. Het gaat om woningen in complexen waar al een deel van de woningen is verkocht de laatste jaren.

In het overzicht 'Direct te koop' ziet u welke huurwoningen nu te koop staan.

Veel gevraagd over Huurwoning kopen

Hoe kan ik een woning bekijken die te koop staat?

Heeft u interesse in een (andere) huurwoning die nu te koop staat, maar wilt u er eerst even kijken? Neem daarvoor contact op met de makelaar: Drieman Garantiemakelaars, telefoon (0172) 473 351 of via alphen@drieman.nl.

U kunt zich aanmelden bij verkoopteam@Woonforte.nl om geplaatst te worden op de interesselijst voor verkoopwoningen. Huurders krijgen als eerste een uitnodiging per e-mail van de makelaar voor bezichtiging. Bent u geen huurder dan kunt u contact opnemen met de makelaar Drieman Garantiemakelaars Alphen aan den Rijn, telefoon (0172) 473 351 of stuur een mail aan alphen@drieman.nl.

Hoe weet ik of mijn huurwoning voor verkoop is geselecteerd?

Op de verkooplijst kunt u zien welke huurwoningen zijn geselecteerd voor verkoop. Huisnummers die niet op de lijst staan, worden niet verkocht. Het heeft geen zin om hierover contact op te nemen.

Als u uw eigen huurwoning wilt kopen dan kan dat met 5% korting! Deze korting loopt nog tot uiterlijk 31 december 2021. Als u dit jaar aangeeft dat u wil kopen (mondelinge overeenkomst) en u voor 15 januari 2022 de voorlopige koopovereenkomst tekent, heeft u nog recht op 5% korting.

Bent u geïnteresseerd in een van onze andere koopwoningen? Meld u dan aan voor de interesselijst. Als een huurwoning beschikbaar komt voor verkoop krijgen eerst huurders op de interesselijst een bericht. Heeft u interesse? Stuur een mail aan verkoopteam@Woonforte.nl.

U krijgt als huurder voorrang op de koopmarkt. U hoeft niet te (over)bieden en bovendien krijgt u 5% korting op de koopsom (tot uiterlijk 31 december 2021) als u uw huurwoning leeg achterlaat.

Wanneer krijg ik korting als ik een huis koop?

Woonforte biedt 5% korting voor alle huurders die hun eigen huurwoning of een andere woning van Woonforte kopen en daarbij een huurwoning leeg achterlaten.Deze korting geldt nog tot uiterlijk 31 december 2021. Als u uiterlijk op die datum aangeeft dat u wil kopen en voor 15 januari 2022 de voorlopige koopovereenkomst tekent, heeft u nog recht op de 5% korting.

Alleen personen die op het huurcontract staan, kunnen een woning met korting van ons kopen. Het maakt niet uit hoe lang u al huurder bent.

Vanaf het moment dat u uw huurcontract heeft getekend, kunt u een woning kopen met korting.

U heeft geen recht op korting als:

  • u nog geen woning huurt bij ons en alleen geregistreerd staat als woningzoekende bij Huren in Holland Rijnland. U moet namelijk een woning van Woonforte leeg achterlaten om in aanmerking te komen voor de korting;
  • er iemand achterblijft in uw oude huurwoning.

Huurt u een woning van Woonforte met een tijdelijk huurcontract?
Neemt u dan contact op via verkoopteam@Woonforte.nl om te horen of u voor korting in aanmerking komt. Deze korting geldt nog tot uiterlijk 31 december 2021.

U hoeft niet uw eigen woning te kopen. Als u een andere woning van Woonforte wil kopen, dan krijgt u ook korting als u uw huurwoning leeg achterlaat. Deze korting geldt nog tot uiterlijk 31 december 2021.

Ik wil een woning van Woonforte kopen. Kan dat?

Woonforte verkoopt een deel van haar huurwoningen. Huurders kunnen deze woningen die op onze verkooplijst staan met 5% korting kopen. Deze korting geldt nog tot uiterlijk 31 december 2021.

Op de verkooplijst ziet u waar wij welke huurwoningen te koop aanbieden. Deze woningen zijn nog verhuurd. Pas als de huur is opgezegd, komt de woning in de verkoop. Onze huurders hebben voorrang voor koop van onze huurwoningen.

Bent u huurder en heeft u interesse?
Staat uw huurwoning op de verkooplijst en wilt u deze kopen? Of heeft u interesse in een van de andere koopwoningen? Stuur een e-mail naar verkoopteam@Woonforte.nl. 

Bent u geen huurder en heeft u interesse?
U kunt voor meer informatie contact opnemen met de makelaar Drieman Alphen aan den Rijn, telefoon (0172) 473 351 of stuur een mailbericht naar alphen@drieman.nl.