Voorinspectie

Veel gevraagd over Voorinspectie

Waarom heb ik na mijn huuropzegging een voorinspectie met de opzichter?

Algemeen

Woonforte heeft graag op korte termijn na uw huuropzegging een voorinspectie omdat dat voordelen heeft voor u en voor ons. Door deze voorinspectie met de opzichter weet u snel wat u moet doen om de woning in goede staat achter te laten. En wij weten of er onderhoud aan de woning moet worden uitgevoerd.

Met deze informatie kunnen wij de woning beter adverteren en verwachten wij eerder een volgende huurder te hebben. En dat is fijn voor u als u spullen ter overname wilt aanbieden aan de nieuwe huurder.

Ik wil mijn huur opzeggen. Komt er nog iemand van Woonforte langs?

Algemeen

Ja, bij het opzeggen van de huur maakt u direct een afspraak met de opzichter voor een voorinspectie en een eindinspectie. Bij de voorinspectie in de woning bespreekt de opzichter met u hoe u de woning moet opleveren. Ook ontvangt u een checklist. In deze checklist staat beschreven hoe u de woning achter moet laten.

Bij de eindinspectie in de woning bekijkt de opzichter of u de woning goed heeft opgeleverd.

Ik heb afspraken voor de voor- en eindinspectie. Kan ik deze nog verzetten?

Algemeen

Deze afspraken kunt u helaas niet verzetten. Als u niet aanwezig kunt zijn bij de voor- en/of eindinspectie zijn er twee oplossingen.

U kunt iemand anders machtigen 
U stelt een machtiging op. Vergeet u niet in de machtiging uw naam, de naam van de gemachtigde, de datum en de handtekeningen van u beiden te zetten?

De gemachtigde neemt het volgende mee naar de voor- en/of eindinspectie:

  • de machtiging 
  • een kopie van uw identiteitsbewijs en het eigen, originele identiteitsbewijs

U levert de sleutels in
U levert voor 8:30 uur op de dag van de eindinspectie de sleutels (in een envelop) in op het kantoor Baronie 30, Alphen aan den Rijn.