Eindafrekening

Als u bent verhuisd dan ontvangt u van Woonforte naast de vertreknota ook nog een eindafrekening. Het gaat om de stookkosten van het lopende jaar tot het moment van verhuizen. Deze eindafrekening ontvangt u pas in de maand april van het volgende jaar ná uw verhuizing.

Veel gevraagd over Eindafrekening

Als ik ga verhuizen, welke kosten moet ik dan betalen?

Algemeen

Vertreknota
Binnen 3 weken na beëindiging van de huurovereenkomst ontvangt u van ons de vertreknota. In de vertreknota verrekenen wij de huur die u nog moet betalen of van ons terugkrijgt en eventuele kosten in verband met het niet leeg, heel en schoon opleveren van de woning.

Eindafrekening
Daarnaast ontvangt u een afrekening van de stookkosten van het voorgaande jaar tot aan de datum van uw verhuizing. Deze eindafrekening ontvangt u pas in april van het jaar volgend op uw verhuizing. Als u in augustus 2021 bent verhuisd, dan ontvangt u in april 2022 uw eindafrekening voor de stookkosten.

Afrekening servicekosten in april
De afrekening van de servicekosten vindt eenmaal per jaar in april plaats. Deze ontvangt u dus pas nadat u verhuisd bent. Als u het afgelopen jaar bent verhuisd, dan krijgt u een afrekening vanaf de datum waarop de huur is begonnen.

Wanneer krijg ik mijn vertreknota?

Algemeen

U ontvangt de vertreknota binnen 3 weken na het beëindigen van het huurcontract.

Neemt Woonforte de meterstanden op van de woning als ik ga verhuizen?

Algemeen

Nee, u bent zelf verantwoordelijk voor het opnemen van uw meterstanden voor gas, water en eletriciteit.
Neem uiterlijk twee weken voordat u de sleutels inlevert contact op met uw water- en energieleveranciers om uw verhuizing door te geven. Op de dag van uw verhuizing neemt u zelf de standen van de gas-, elektriciteit- en watermeters op. Deze geeft u dan door aan de leveranciers zoals het energiebedrijf en Oasen. Zij maken de eindafrekening op en sturen deze naar uw nieuwe adres.