Eindafrekening

Als u bent verhuisd dan ontvangt u van Woonforte nog een eindafrekening. Het gaat om de stookkosten van het lopende jaar tot het moment van verhuizen. Deze eindafrekening ontvangt u pas in de maand april van het volgende jaar ná uw verhuizing.

Veel gevraagd over Eindafrekening

Neemt Woonforte de meterstanden op van de woning als ik ga verhuizen?

Nee, u bent zelf verantwoordelijk voor het opnemen van uw meterstanden voor gas, water en eletriciteit.
Neem uiterlijk twee weken voordat u de sleutels inlevert contact op met uw water- en energieleveranciers om uw verhuizing door te geven. Op de dag van uw verhuizing neemt u zelf de standen van de gas-, elektriciteit- en watermeters op. Deze geeft u dan door aan de leveranciers zoals het energiebedrijf en Oasen. Zij maken de eindafrekening op en sturen deze naar uw nieuwe adres.

Als ik ga verhuizen, welke kosten moet ik dan betalen?

Vertreknota
Binnen één maand na beëindiging van de huurovereenkomst ontvangt u van ons de vertreknota. In de vertreknota verrekenen wij de huur die u nog moet betalen of van ons terugkrijgt en eventuele kosten in verband met het niet leeg, heel en schoon opleveren van de woning.

Eindafrekening
Daarnaast ontvangt u een afrekening van de stookkosten van het voorgaande jaar tot aan de datum van uw verhuizing. Deze eindafrekening ontvangt u pas in april van het jaar volgend op uw verhuizing. Als u in augustus 2020 bent verhuisd, dan ontvangt u in april 2021 uw eindafrekening voor de stookkosten.

Afrekening servicekosten in april
De afrekening van de servicekosten vindt eenmaal per jaar in april plaats. Deze ontvangt u dus pas nadat u verhuisd bent. Als u het afgelopen jaar bent verhuisd, dan krijgt u een afrekening vanaf de datum waarop de huur is begonnen.

Ik kan de eindafrekening niet betalen, wat moet ik doen?

Als het bedrag van de eindafrekening voor u te hoog is om in 1x te betalen, dan kunt u vragen om een betalingsregeling. U kunt hiervoor online via Mijn Woonforte een betalingsregeling afsluiten. Dit kan wanneer het u uitkomt. Ook als dat 's avonds of in het weekend is.

Wanneer krijg ik mijn vertreknota?

U ontvangt de vertreknota binnen 3 weken na het beëindigen van het huurcontract.