Reparatie melden

Heeft u een storing of is er iets kapot in of aan de woning? In sommige gevallen bent u zelf verantwoordelijk voor de reparatie hiervan. In andere gevallen lost Woonforte het voor u op en kunt u de reparatie bij ons melden. Let op: als u buiten kantoortijd (met spoed) een slotenmaker zoekt, neem dan contact op met Alphense Sleutel & Slotenservice (Euromarkt) in Alphen aan den Rijn. Deze heeft een goede prijs/kwaliteitverhouding. Informeer altijd vooraf naar voorrijkosten en prijs en onderteken nooit een document waarin geen prijs staat genoemd.

Wilt u een aantal klussen waarvoor u zelf verantwoordelijk bent aan Woonforte uitbesteden? U kunt een service-abonnement afsluiten met Woonforte. 

Veel gevraagd over Reparatie melden

Wat mag ik wel en niet door het riool spoelen?

Wel:

 • water met schoonmaakmiddel
 • gladde soep of saus, zonder groente /rijst/pasta
 • dranken
 • vloeibare etensrestjes (zonder olie of jus)

Niet:

Alle andere dingen. Dus géén:

 • olie
 • frituurvet
 • jus
 • etensresten
 • maandverband/tampons
 • luiers, vochtige doekjes, snoetenpoetsers, billendoekjes
 • vaatdoeken/dweilen
 • kattenbakgrind
 • bouwafval
 • ....enzovoorts............

Hoe kan ik zelf mijn rioolprobleem oplossen?

Op www.rrs.nl staan tips hoe u zelf een rioolprobleem kunt oplossen.

Ik ruik een gaslucht. Ik vermoed een gaslekkage. Wat moet ik doen?

 •  Bel direct 112 (brandweer)!
 •  Open alle deuren en ramen
 •  Draai de hoofdgaskraan dicht
 •  Verlaat de woning
 •  Bel Woonforte:

Kantoortijden: maandag - vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur: (0172) 418 518

Buiten kantoortijden: Meldkamer (0172) 418 596

Ik heb schade aan mijn woning door een inval van de politie. Wie betaalt dit?

Is de deur opengebroken vanwege een politie-inval? Dan is het afhankelijk van de situatie voor wie de kosten van de reparatie zijn:

 • Als de politie terecht een inval heeft gedaan (bijvoorbeeld vanwege vermeende criminaliteit, hennepteelt en/of ernstige overlast) dan zijn de kosten voor u.
 • Was de inval onterecht? Dan neemt Woonforte de kosten voor haar rekening. Dit geldt ook wanneer u in een VvE-complex woont.

De aannemer komt langs op basis van ongelijk. Wat betekent dat?

In dat geval beoordeelt de aannemer pas in de woning of uw reparatieverzoek voor uw eigen rekening is of voor Woonforte.

Als blijkt dat u zelf de schade heeft veroorzaakt (per ongeluk of ongemerkt), laat de aannemer u een akkoordverklaring tekenen. U ontvangt dan een rekening van Woonforte. De aannemer kan u eventueel een schatting van de kosten geven.

Ik wil de lamp vervangen in mijn berging. Maar ik kan de juiste lamp niet vinden. Wat nu?

Waarschijnlijk gaat het om een van de volgende lampen:

 • 24 volt lichtbronnen van 25 watt, 40 watt en 60 watt.
  Met een fitting van E27 of B22D
 • 42 volt lichtbronnen van 25 watt, 40 watt en 60 watt.
  met een fitting van E27 of B22D

Dit zijn speciale lampen die inderdaad niet overal te koop zijn. U vindt ze bij Provak Van Beijeren, in de Hooftstraat 115 in Alphen aan den Rijn.

Ik heb schade aan mijn woning door een inval van de (medische) hulpdiensten. Wie betaalt dit?

Woonforte betaalt de kosten van de schade. U mag hiervoor een reparatieverzoek bij ons indienen. Stuurt u ook foto's mee? Dan weet de aannemer wat er moet gebeuren.

Ik heb glasschade. Waar meld ik dat?

Bij glasbreuk belt u naar Samenwerking Glasverzekering: (0800) 022 61 00. Zij zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar..

De glasverzekering geldt voor al het lichtdoorlatend glas in de woning, dus ook voor bovenlichten en glas in binnendeuren. De glasverzekering geldt alleen voor glasbreuk. Wanneer er vocht tussen het glas zit (lekslag), geeft u dit door aan Woonforte.
Let op: als u folie over het glas heeft geplakt tegen inkijk, dan is glasbreuk in veel gevallen voor uw eigen rekening.

Woont u in een VvE-complex?
Dan meldt u glasbreuk of lekslag in uw woning en in algemene ruimtes aan Woonforte. Woonforte zorgt er voor dat de VvE-beheerder dit oplost. Geeft u alstublief ook informatie over de locatie en de afmeting. Dan kunnen wij sneller - direct - de melding doorgeven.

U kunt contact opnemen met Woonforte via service@woonforte.nl of via (0172) 418 518.

U kunt ook een reparatie verzoek indienen via formulier Reparatie aanvragen.

Waarom worden de glaslatten niet meteen geschilderd na het plaatsen van nieuw glas?

De Glaslijn verzamelt een aantal adressen om dan achter elkaar te (laten) schilderen. Er kan daarom even wat tijd zitten tussen plaatsen en schilderen.

Ik heb een reparatieverzoek / klacht na oplevering. Hoe kan ik deze indienen?

Tot 4 weken (28 kalenderdagen) na het tekenen van het huurcontract kunt u nog alle klachten over de woning doorgeven.

Mail dan uw klacht naar service@woonforte.nl en stuur zo mogelijk ook foto's mee. 

Na 4 weken geldt voor alle huurders het Onderhouds-ABC. Hierin staat wie (u of Woonforte) verantwoordelijk is voor de reparatie: Onderhouds-ABC.

Wilt u een reparatieverzoek indienen? Dat kan hier: formulier Reparatie aanvragen

Een bedrijf wil in mijn woning werkzaamheden uitvoeren. Ik weet hier niets van. Wat nu?

Als er werkzaamheden in uw woning uitgevoerd moeten worden dan informeren wij u hier altijd vooraf over. Onze medewerkers kunnen zich ook altijd legitimeren.

Heeft u van ons geen bericht gekregen over deze werkzaamheden? Geef dit dan direct aan ons door. Dan kijken wij of er werkzaamheden gepland staan. Tot die tijd hoeft u het bedrijf niet binnen te laten.

Elk jaar laat Woonforte onderzoek doen en kleine herstelwerkzaamheden uitvoeren aan platte daken van woningen. Het bedrijf dat dit uitvoert voor ons heet 'Consolidated'. In een enkel geval zal een medewerker vragen of hij een kijkje mag nemen op het dak van uw woning (van buitenaf). Dit gebeurt steekproefsgewijs. U kunt dit altijd bij ons navragen.

Ik heb mijzelf buitengesloten. Wat nu?

Belt u een betrouwbare slotenmaker. De kosten zijn voor u zelf. Wij adviseren de Alphense Sleutel & Slotenservice (Euromarkt) in Alphen aan den Rijn. Zij staan bekend om een goede prijs/kwaliteitverhouding. Het telefoonnummer is 0172 - 475219. Zij zijn 24/7 bereikbaar (noodservice). Informeert u vooraf goed naar de (voorrij)kosten en avond- of weekendtoeslagen.

Pas op! Er zijn bedrijven die u beloven met spoed te helpen. Zij vragen zeer hoge bedragen, vaak nadat het slot al geplaatst is. Daarmee zetten ze u voor het blok. Spreek altijd eerst de prijs af en zorg dat u die zwart op wit heeft. Onderteken nooit een document / opdrachtbon waarin geen bedragen genoemd staan!

Mijn afvoer is verstopt. Waar kan ik dat melden?

U bent via Woonforte verzekerd tegen verstopping van afvoer of riool. U kunt hier uw reparatieverzoek indienen: formulier Reparatie aanvragen

De rioolontstopper bepaalt de urgentie van het probleem.

Niet spoedeisende verstoppingen: van gootsteen, wastafel, doucheput, wasmachine etc. worden uiterlijk binnen 2 werkdagen na melding verholpen op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur.

Spoedeisende ontstoppingen: van gemeenschappelijke afvoerleidingen en afvoerleidingen van toiletten worden, als er gevaar is voor overstroming, uiterlijk binnen 5 uur na melding verholpen.

 

Mijn dakgoot is verstopt. Waar kan ik dat melden?

Woont u in een eengezinswoning, dan reinigt  de rioolontstoppingsdienst regelmatig de dakgoot. U krijgt daar automatisch bericht over.

Is het spoed? Neemt u dan contact op met Woonforte: (0172) 418 518. 

De lift staat in storing. Waar meld ik dat?

Bij een liftstoring belt u het liftbedrijf. Het liftbedrijf en het storingstelefoonnummer staan op de sticker in de lift. Ook vindt u op de sticker het nummer van de lift. Dit geeft u door bij uw melding.

In elke lift zit een drukknop die u verbindt met de meldkamer van het liftbedrijf.

U kunt de liftstoring ook doorbellen aan de afdeling Eerstelijns Service op telefoonnummer (0172) 418 518.
Buiten kantooruren belt u voor spoed met het meldpunt: (0172) 418 596.

Ik heb schimmel in mijn woning. Wat moet ik doen?

Schimmel moet u zelf verwijderen.

Op het internet vindt u diverse manieren om dit (milieu-vriendelijk) te doen. Daarna is het belangrijk om de ruimte goed droog te houden en regelmatig te ventileren. In een badkamer betekent dit bijvoorbeeld dat u ná het douchen de douchecel (vloer én wanden) droog trekt. Vooral bij inpandige badkamers is dit zeer belangrijk.

Wordt de schimmel veroorzaakt wordt de constructie van uw woning? Dan kunt u hiervoor een reparatieverzoek indienen. De aannemer beoordeelt dan de oorzaak en kan u eventueel adviseren. U kunt hier een reparatieverzoek indienen: formulier Reparatie aanvragen

Ik heb een vraag over een lopend reparatieverzoek. Waar moet ik zijn?

Neem telefonisch contact op met de Eerstelijns Service. Dat kan via telefoonnummer (0172) 418 518. Wij verbinden u dan door met de huisaannemer.

Ik heb een reparatie afspraak gemaakt. Waarom is er niemand gekomen?

Afspraak met Feenstra?

Firma Feenstra stuurt altijd eerst een herinneringsbrief. Daarmee kunt u de afspraak bevestigen. De afspraak gaat pas door als u hem heeft bevestigd. Bent u dit vergeten? Dien uw reparatieverzoek dan opnieuw in.

Andere afspraak

Is de monteur (niet Feenstra) niet op uw afspraak gekomen? Neem dan contact op met de Eerstelijns Service via (0172) 418 518 of service@woonforte.nl

Ik heb een reparatie afspraak gemaakt. Kan ik deze nog verzetten of afzeggen?

Bel hiervoor onze Eerstelijns Service op (0172) 418 518. Buiten kantoortijden kunt u ook mailen naar service@woonforte.nl

Mijn reparatie is niet goed verholpen. Kan de aannemer nog een keer langskomen?

Zijn de werkzaamheden de afgelopen 3 maanden uitgevoerd? En moet de aannemer voor precies dezelfde werkzaamheden terugkomen?

Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer (0172) 418 518. Wij verbinden u dan door met de aannemer zodat hij de reparatie opnieuw kan uitvoeren.

Zijn de werkzaamheden langer dan 3 maanden geleden uitgevoerd?

Dien dan een nieuw reparatieverzoek in: formulier Reparatie aanvragen

Klacht?

Is de aannemer al meerdere keren voor hetzelfde probleem langs geweest? Of bent u ontevreden over de dienstverleniing van de aannemer of Woonforte? Dan kunt u een klacht indienen. Samen proberen we dan tot een oplossing te komen. Onze klachtenregeling vindt u bij de contactgegevens.

Hoe meld ik een reparatie voor mijn woongebouw?

Bent u eigenaar van uw woning?
Voor alle reparaties in uw woning en de algemene ruimten kunt u contact opnemen met uw eigen VvE-beheerder.

Bent u huurder van Woonforte?
Dan kunt u uw reparatieverzoek online indienen wanneer het u uitkomt. Ook 's avonds of in het weekend. Een reparatieverzoek indienen doet u hier: formulier Reparatie aanvragen

Bellen mag ook. Wij zijn bereikbaar van maandag - vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur op (0172) 418 518.

Spoed?
Alleen bij spoedgevallen kunt u buiten deze tijden onze Meldkamer bellen: (0172) 418 596.

Onder spoed valt bijvoorbeeld storingen aan de lift, lekkages of schade na inbraak.

Bij acute waterlekkage:

 • Draai eerst de hoofdkraan dicht
 • Bel direct Woonforte

Bij een gaslekkage:

 • Bel direct 112 (Brandweer)!
 • Open alle deuren en ramen
 • Draai de hoofdgaskraan dicht
 • Verlaat de woning
 • Bel direct Woonforte

Ik heb een vogelnest onder mijn zonnepanelen? Wat nu?

Vogelnesten onder zonnepanelen mogen niet weggehaald worden. Deze kunnen blijven zitten. Bij vragen kunt u contact opnemen met de Zoncorporatie via telefoonnummer 088-311 0300.

Hoe meld ik een reparatie voor mijn woning of schuur?

Bent u eigenaar van uw woning?

Voor alle reparaties in uw woning en de algemene ruimten kunt u contact opnemen met uw eigen VvE-beheerder.

Bent u huurder van Woonforte?

In sommige gevallen bent u zelf verantwoordelijk voor de reparatie. In andere gevallen lost Woonforte het voor u op. Wilt u weten of u zelf of Woonforte verantwoordelijk is voor de reparatie?  U leest het hier: Onderhouds-ABC

Wilt u een reparatieverzoek indienen? Dat kan online wanneer het u uitkomt. Ook 's avonds of in het weekend. U kunt zelf direct een afspraak inplannen in de agenda van de aannemer. Een reparatieverzoek indienen doet u hier: formulier Reparatie aanvragen

Bellen mag ook. Wij zijn bereikbaar van maandag - vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur op (0172) 418 518.

 Spoed?

Alleen bij spoedgevallen kunt u buiten deze tijden onze Meldkamer bellen: (0172) 418 596.

Onder spoed valt bijvoorbeeld storingen aan de lift, lekkages of schade na inbraak.

 Bij acute waterlekkage:

 • Draai eerst de hoofdkraan dicht
 • Bel direct Woonforte


Bij een gaslekkage:

 • Bel direct 112 (Brandweer)!
 • Open alle deuren en ramen
 • Draai de hoofdgaskraan dicht
 • Verlaat de woning
 • Bel direct Woonforte