Blok 22 (station)

Woonforte gaat 258 huurwoningen bouwen tussen het spoor en de Noordpoolsingel. In het gebouw komen 234 appartementen, variërend van tweekamer- tot vierkamerwoningen. Deze woningen zijn bedoeld voor senioren, starters en kleine gezinnen. Hiervan zijn 58 appartementen vrije sectorwoningen. De rest van de woningen worden sociale huurwoningen.
Aan de 'parkzijde' komen 24 eengezinswoningen voor gezinnen. Deze sociale huurwoningen hebben allemaal een entree en een buitenruimte direct aan het park.

Duurzaam en groen

De woningen zijn zeer duurzaam en energiezuinig. Ze zijn gasloos, op het dak liggen zonnepanelen, de verwarming gaat via bodemwarmte en ze zijn zeer goed geïsoleerd. Naast het gebouw komt een groen park. Dat is fijn wonen en het biedt een hoogwaardige openbare ruimte. Op de eengezinswoningen ligt een sedumdak. Al het groen is van groot belang voor klimaatadaptie, want beplanting zorgt voor verkoeling bij hitte en voor wateropvang bij hevige regenbuien. 

Parkeren

De parkeergarage bevindt zich op de begane grond van het gebouw. Dat kan goed met behoud van de hoge kwaliteit van de openbare ruimte. Aan de achterzijde van de gevel ligt namelijk een slootkant. Aan de voorzijde ligt de garage verscholen achter de eengezinswoningen die met hun rug tegen het appartementengebouw aan liggen.

Oplevering

Woonforte wil in 2022 starten met bouwen. Waarschijnlijk kunnen de huurders in 2024 in de nieuwe woningen gaan wonen.

Nieuwsgierig naar nieuwbouw Blok 22?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over deze woningen en andere nieuwbouwprojecten van Woonforte? Abonneer u op het gratis nieuwbouwjournaal. Zodra er nieuws is, krijgt u de nieuwsbrief automatisch in uw mailbox.