Van kantoorpand naar woningen

Woonforte verbouwt het kantoorpand aan de Prinses Margrietstraat 3 tot een mooi en prettig woongebouw met 131 appartementen. Vandaag ondertekenden Monique Brewster, directeur-bestuurder van Woonforte en Erwin Vergeer van Vergeer Bouw uit Reeuwijk, de aannemersovereenkomst. Vergeer Bouw uit Reeuwijk gaat het pand voor ons verbouwen, zodat onze huurders hier fijn kunnen wonen. Begin 2023 wordt de oplevering van de sociale huurwoningen verwacht.

Grote klus 

Vergeer Bouw start op vanaf vandaag met het slopen van de binnenwanden van het gebouw. Hierdoor ontstaat er een grote ruimte. Daarna bouwen zij de woningen op. Voor de huurders is dat heel fijn, want die hebben straks een gloednieuwe keuken, badkamer en toilet en nieuwe binnenmuren. De meeste woningen hebben straks ook een balkon.  Ook de buitenkant van het gebouw wordt aangepakt. Zo komen er nieuwe ramen met isolerend glas, komen er balkons aan de gevel en wordt de gevel opgefrist. Aan het eind van de verbouwing heeft het gebouw een ware metamorfose ondergaan en kan er fijn in worden gewoond.  

Woningen voor groepen die het moeilijk hebben op de woningmarkt 

Woonforte realiseert verschillende woningtypes in het gebouw. Er komen studio’s, twee- en driekamerwoningen. De woningen zijn bestemd voor onder andere jongeren tot en met 27 jaar en herstarters (gescheiden) met of zonder kinderen. Vooral deze groepen hebben nu veel moeite om een woning te vinden. Met de transformatie van dit pand draagt Woonforte bij aan het oplossen van de wooncrisis.   

De inschrijving voor de woningen is nog niet gestart 

Houd berichtgeving van de woningcorporatie in de gaten. Geïnteresseerden voor De Barones moeten ingeschreven staan als woningzoekende bij Huren in Holland Rijnland.