Tips voor energiebesparing

Met de grote stijging van de gasprijzen in 2022 kan uw energierekening hoger worden dan eerdere jaren. Aan de gasprijs kunt u niets doen, maar wel aan het verbruik van energie.

U kunt al veel zelf doen om in huis energie te besparen. Bijvoorbeeld de verwarming een graad lager zetten en korter douchen. Ook 's avonds de gordijnen dicht doen, kan helpen om de warmte binnen te houden - let er wel op dat de gordijnen niet voor de radiatoren hangen.

Bekijk hier uw tips voor energiebesparing

 

Isoleren van huurwoningen

Al jaren werkt Woonforte aan het verduurzamen van haar huurwoningen. Bijvoorbeeld met vergaande renovatieprojecten en bij planmatig onderhoud. De komende jaren gaan we verder met het isoleren van meer huurwoningen. We willen starten bij de huurwoningen met de laagste energielabels. Dit kan niet allemaal tegelijk. Als uw woning aan de beurt is, ontvangt u hierover een brief van ons.
Bovendien werken we mee met de gemeente Alphen aan den Rijn om in een aantal woonwijken of delen ervan over te stappen op een gasvrije woonwijk. Zo heeft de gemeente voor de Planetenbuurt een overeenkomst getekend met Duurzaam Opgewekt voor de ontwikkeling van een duurzame warmteoplossing (aardgasvrij).