Rookmelders voor huurwoningen

Vanaf 1 mei start Woonforte met het installeren van rookmelders in ruim 8.000 huurwoningen. Een rookmelder  redt levens. Want zodra het alarm van de rookmelder afgaat, kunnen bewoners snel de woning verlaten. Vanaf 1 juli is het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders  te hebben. Onze huurders ontvangen een uitgebreide informatiebrief wanneer in hun wijk de rookmelders worden geplaatst.  

Hoe gaan we dat doen? 

Vanaf 2 mei gaan de monteurs wijk voor wijk, van deur tot deur langs de woningen. Per woning zijn zij ongeveer een half uur bezig. Zij installeren de rookmelder(s) en geven de huurder een instructie.
Het heeft geen zin om vooraf te bellen omdat de planning afhangt van veel factoren. Bewoners die niet thuis zijn, krijgen een bericht in de brievenbus. Zij kunnen daarna zelf een afspraak maken. De monteurs werken op werkdagen (ma t/m vr) van 09.00  tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.
 

Iedere woning krijgt ten minste 1 rookmelder  

Hoeveel rookmelders er in de woning komen, hangt af van het type en de grootte van de woning. Dit is volgens de wet bepaald. De rookmelder komt in de gang, overloop of hal, de centrale plek van de woning. 

In ruim 1.000 (nieuwbouw)woningen hangen al rookmelders, daar worden alleen nieuwe geplaatst als deze aan vervanging toe zijn.  

Heeft u een vraag over de rookmelders?Kijk eerst even op de veelgestelde vragen.