Primeur in Alphen aan den Rijn: eerste huurders in houten eengezinswoningen

Vandaag ondertekenden de eerste huurders van de vier nieuwe houten eengezinswoningen in Zwammerdam hun huurcontract met Woonforte. Een bijzonder moment, want het zijn de eerste huurders in Nederland van deze duurzame en energiezuinige Startblock-Tree woningen. Woonforte heeft deze eengezinswoningen door Startblock laten ontwikkelen en nu zijn ze klaar voor de verhuur.

De Startblock Tree is een compacte eengezinswoning met drie slaapkamers die ook nog eens nul op de meter is, een duurzame en zuinige huurwoning ineen!

Erwin van Rijnberk, manager Vastgoed van Woonforte: “We zijn erg enthousiast over de Startblock Tree woningen. Deze woningen hebben drie woonlagen. De woning is slim ingedeeld waardoor alle ruimtes optimaal zijn benut. Het resultaat is vier nieuwe woningen waar eerst drie woningen stonden. De vier nieuwe huurders zijn ook allemaal enthousiast. Ze wonen hier straks in een prachtige woning met een zeer lage energierekening.”

Duurzaam en energieneutraal

De houten woningen zijn gebouwd met hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Voor ieder woonproject plaatst Startblock bomen terug. Bovendien zijn de woningen in elkaar gezet in de fabriek. Dat maakt dat de productie van deze woningen een zeer beperkte CO2-uitstoot geeft. Door de toepassing van hout, zonnepanelen en een luchtwarmtepomp en het ontbreken van gas zijn de woningen energieneutraal en erg duurzaam.

Woonforte bouwt aan de toekomst

De opgave voor corporaties is groot. Woonforte bouwt de komende jaren veel nieuwe woningen voor het oplossen van de wooncrisis. Daarnaast moeten corporaties hun huurwoningen flink gaan verduurzamen. Alle nieuwbouw van Woonforte is al nul-op-de-meter (eengezinswoningen) of bijna-energieneutraal (appartementen). Dat betekent duurzaam gebouwd, zonder gasaansluiting en vaak met lagere woonlasten voor de huurders door de toepassing van zonnepanelen en zeer energiezuinige installaties. De komende jaren gaat Woonforte haar huurwoningen flink isoleren en waar nodig voorzien van nieuwe energiezuinige installaties. Te beginnen bij de huurwoningen met de laagste energielabels.


Het jonge stel L. Boerefijn en A. van ‘t Hart ontvangen vandaag de sleutel van hun nieuwe houten eengezinswoning.