Huurders van Woonforte kopen huurwoning met € 5.000 korting

Woonforte verkoopt betaalbare woningen met korting aan huurders. Met de opbrengsten investeert de corporatie in een breed en gevarieerd aanbod van nieuwbouw van vooral sociale huurwoningen.

Durf te dromen!

Voor starters en mensen met een lager en middeninkomen is het moeilijk om een woning te kopen. De huizenprijzen zijn doorgaans te hoog voor hen. Bovendien lopen ze vaak een koopwoning mis doordat anderen meer overbieden. De koopmarkt is flink overspannen.
Woonforte biedt deze mensen een unieke kans op een eigen woning. Met koopsommen die net boven de 2 ton liggen, komen betaalbare koopwoningen beschikbaar voor deze grote groep mensen. Woonforte heeft op dit moment ruim 1.000 huurwoningen geselecteerd voor verkoop. Als een van deze huurwoningen vrijkomt door een verhuizing dan komt deze te koop. De komende tien jaar wil de corporatie gemiddeld 85 woningen per jaar verkopen. Het aantal te koop staande huurwoningen vindt u bij Direct te koop.

Voordeel voor huurders

Huurders van Woonforte krijgen € 5.000,- korting op een koopwoning als zij hun huurwoning leeg achterlaten. Bovendien betalen starters (tot 35 jaar) op de koopwoningenmarkt geen overdrachtsbelasting van 2%. Daarmee besparen zij nog eens ongeveer € 4.000,-.

Eigen huurwoning kopen

Huurders die wonen in een voor verkoop geselecteerde huurwoning kunnen hun eigen huurwoning met korting kopen. Dit is geen verplichting – zij kunnen natuurlijk gewoon blijven huren bij de corporatie.

Huurders voorrang bij verkoop

Als een woning vrijkomt die op de verkooplijststaat, dan krijgen huurders van Woonforte als eerste kans om te kopen. 
Huurders kunnen zich bij Woonforte aanmelden voor de interesselijst. Als er een koopwoning beschikbaar komt, informeert de makelaar eerst de huurders die op de interesselijst staan. Zij krijgen als eerste de mogelijkheid tot koop. Huurders hoeven niet te bieden maar betalen de taxatiewaarde als koopsom. Daar bovenop ontvangen zij € 5.000,- korting als zij een huurwoning leeg achterlaten. Aanmelden voor de interesselijst.

Als meerdere huurders geïnteresseerd zijn in één woning dan geldt de volgorde van toewijzing:

1. Huurder die een huurwoning leeg achterlaat uit een verkoopcomplex.
2. Huurder die een eengezinswoning van Woonforte leeg achterlaat.
3. Huurder die een appartement van Woonforte leeg achterlaat.

Bij meerdere kandidaten in één categorie telt de langste woonduur in de huurwoning die zij achtergelaten.

Als er geen huurders zijn die een koopwoning kopen, dan komt deze woning beschikbaar voor de vrije markt. Bij vrije verkoop geldt in principe het hoogste bod.

Goede begeleiding in kooptraject

Het kopen van een woning is een spannend traject en best ingewikkeld. Daarom werkt Woonforte samen met twee makelaars die huurders en woningzoekenden goed informeren en begeleiden. Dit zijn Koppes Makelaardij en Drieman Garantiemakelaars. Weet u niet zeker of u kunt kopen? Bij de Woonforte InfoDesk in de makelaarskantoren kunt u terecht met al uw vragen over het kopen en financiering van een eigen woning. U kunt hier gewoon eens langslopen en binnen kijken, of maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Bent u geen huurder maar heeft u wel interesse in het kopen van een huurwoning? Meld u dan aan voor de interesselijst.