Heeft u recht op financiële steun?

Heeft u een laag inkomen? De gemeente Alphen aan den Rijn biedt een aantal regelingen voor extra financiële steun. U kunt zelf online kijken of u recht heeft op gemeentelijke regelingen. Dit kan via www.datgeldtvoormij.nl/alphenaandenrijn.Denk bijvoorbeeld aan een individuele inkomenstoeslag en bijzondere bijstand. Heeft u kinderen? Dan heeft u misschien recht op een studietoeslag. Ook kunt een vergoeding krijgen voor sport- en culturele activiteiten of van Stichting Jarige Job.

Martien Sloots: "Ik ben heel blij dat ik in aanraking ben gekomen met de VoorzieningenWijzer. In het gesprek met de adviseur bleek dat ik letterlijk geld liet liggen."

Op de website vult u eenvoudig de vragen in over uw persoonlijke situatie. Dan ontvangt u een advies op maat met de regelingen waar u recht op heeft. U leest ook meteen hoe u dit kunt aanvragen. U kunt dit zelf doen of samen met een adviseur van de Helpdesk Geldzaken van Gemeente Alphen aan den Rijn. Samen met een adviseur kunt u gelijk checken of u de energieleverancier en de zorgverzekering heeft, die voor u het beste zijn. En als u wilt, regelen jullie het direct. Dat geeft rust.