Eerste houtbouwwoningen voor Woonforte in Zwammerdam

Na de zomervakantie wordt gestart met het klaarmaken van de grond en de funderingen. Ondertussen worden de woningen in de fabriek gemaakt. In oktober rollen de eerste houten woningen Zwammerdam binnen.
Reageren op deze huurwoningen kan nog niet. Houd onze berichtgeving in de gaten.
Vier eengezinswoningen 

Het gaat hier om een experiment met een snelle en duurzame manier van bouwen. Uit het grote aanbod van snel en duurzaam bouwen heeft Woonforte de bouwer Startblock gevonden. Startblock had al starterswoningen. Woonforte wil graag eengezinswoningen in de Hellenbroeckstraat terugbouwen. Startblock is de uitdaging aangegaan en heeft een nieuw concept voor Woonforte ontwikkeld: eengezinswoningen compleet met drie slaapkamers.  Algemeen directeur van Startblok Tony Mol overhandigde aan directeur-bestuurder Monique Brewster een Startblock-sleutel. Tegen inlevering van deze sleutel ontvangt Woonforte straks in het najaar de echte sleutels voor de vier nieuwe huurders. 

Duurzaam en energieneutraal 

De woningen zijn duurzaam, bestaan voor 80% uit PEFC gecertificeerd CLT-hout, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en kunnen tot wel 80 jaar blijven staan. Voor ieder woonproject worden bomen teruggeplaatst wat de uitstoot nihil maakt. Door de toepassing van hout, zonnepanelen en een luchtwarmtepomp en het ontbreken van gas zijn de woningen energieneutraal.  

Start werkzaamheden 

Na de zomervakantie start de aannemer met de funderingen. Ondertussen bouwt Startblock de woningen in de fabriek. De woningen komen in oktober kant en klaar op een vrachtwagen naar Zwammerdam. De nieuwe woningen kunnen in een paar dagen tijd aangesloten zijn op het water- en elektriciteitsnet. Deze zeer korte ‘bouwtijd’ maakt dat de overlast voor de omgeving heel beperkt is en de nieuwe huurders kunnen er snel wonen.  

Ideale woningen voor gezinnen 

In de Hellenbroeckstraat krijgen vier gezinnen een mooie, unieke woonplek. De vierkamerwoning heeft een oppervlakte van 72 m2. Met een keuken aan de straatkant en een woonkamer die uitkijkt op de achtertuin met berging. Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers en de badkamer en op de tweede verdieping is één slaapkamer en bergruimte.