Blije eerste huurders in De Barones

Twee jaar geleden was De Barones nog een kantoorpand. Nu zijn er 131 woningen: 58 studio's, 46 tweekamerwoningen en 27 driekamerwoningen voor jongeren tot 27 jaar en herstarters (gescheiden) met kinderen waarvan 13 studio's zijn verhuurd aan statushouders. Met de transformatie van dit kantoorpand draagt Woonforte bij aan het oplossen van de wooncrisis. Vandaag kregen de eerste huurders de sleutel van hun nieuwe woonplek.

Een blije nieuwe huurder vertelt: “Ik had nooit verwacht een plek te krijgen in De Barones en sprong een gat in de lucht toen ik hoorde dat er woning voor me was. Ik woon namelijk al een aantal jaar tijdelijk bij mijn schoonmoeder. Heel fijn maar geen ideale situatie. Daarom ben ik nu zo blij dat ik ingeloot ben en ik met mijn kinderen opnieuw kan beginnen.”

Van kantoor naar woningen 

In 2019 kocht Woonforte het kantoorpand aan de Prinses Margrietlaan in Alphen aan den Rijn. In 2022 startte de grote verbouwing. Aannemersbedrijf Vergeer Bouw begon met het slopen van alle binnenwanden en bouwden de woningen weer een voor een op. Dat was passen en meten en daardoor is geen woning hetzelfde. Ook de buitenkant van het gebouw is significant veranderd. De zwarte glazen ronde gevel heeft nu een houtlook en de meeste woningen zijn voorzien van een balkon.  

Nieuwe huurders 

Begin dit jaar organiseerde Woonforte een informatiedag over de nieuwe woningen in De Barones. Er was veel belangstelling voor de 58 studio's, 46 tweekamerwoningen en 27 driekamerwoningen. Met ruim 3.000 reacties op de verhuuradvertenties zijn de woningen erg populair. De toewijzing ging net even iets anders dan op de reguliere markt. De toewijzing verliep via een loting en iedere kandidaat huurder heeft intakegesprek gehad. Daarnaast zijn 13 studio's zijn toegewezen aan statushouders.  

De oplevering duurt de hele maand september en dan zijn alle woningen van De Barones bewoond.