Ampère

Dit nieuwbouwproject staat midden in het centrum van Alphen aan den Rijn. Woonforte verhuurt 63 drie- en vierkamerappartementen in de sociale verhuur en vrije sector. En 28 zorgappartementen aan Ipse de Bruggen en Philadelphia. 

Veel gevraagd over Ampère

Kan ik een parkeerplaats huren bij De Ampère?

Er komen 125 parkeerplaatsen, voor een groot deel achter het gebouw op een parkeerterrein dat is afgesloten met een slagboom. Op de begane grond van het gebouw komen bedrijven.

U kunt een parkeerplaats huren buiten op het afgesloten terrein. U krijgt een vaste parkeerplek toegewezen. De huur van de parkeerplaats is € 52,64 per maand. Er kan 1 parkeerplaats per appartement gehuurd worden. Als er parkeerplaatsen overblijven wordt beoordeeld of er een 2e plek aangeboden kan worden.

Waarom krijgen huurders van 50+ met een eengezinswoning voorrang bij De Ampère?

De eerste 34 woningen zijn voor huurders (50+) die een eengezinswoning van Woonforte leeg achterlaten. We geven deze huurders voorrang om meer doorstroming te krijgen op de woningmarkt. De woning die zij achterlaten is voor een gezin. Laat het gezin een appartement achter dan wijzen we die toe aan een starter. Zo maken we drie huishoudens blij.

Wat is de planning van nieuwbouw De Ampère?

Alle huurwoningen in De Ampère zijn verhuurd. U kunt zich hiervoor niet meer aanmelden.

Oplevering
De oplevering van het gebouw is in december 2021. 

Waarom wordt De Ampère een VvE?

Op de begane grond komt een aantal commerciële ruimten, die Green zelf verkoopt. De Ampère wordt daarmee een VvE. Woonforte vertegenwoordigt de huurder in de VvE.

Wanneer start de verhuur van nieuwbouw De Ampère?

De eerste ronde verhuur is gestart op 12 april. Dit zijn de eerste 34 appartementen. Deze zijn alleen voor 50+ers die een eengezinswoning van Woonforte leeg achterlaten. Maximaal 2 personen per huishouden. 

De verhuur van de overige woningen start 31 mei. Alle woningzoekenden kunnen hier op reageren. Huurders die een woning in een verkoopcomplex van Woonforte achterlaten krijgen voorrang.  Ook worden de woningen verhuurd die overgebleven zijn uit de eerste ronde in april.

Houd onze berichtgeving op deze website en social media in de gaten. Of abonnneer u gratis op het Nieuwbouwjournaal. Dan krijgt u het laatste nieuws over onze nieuwbouwprojecten in uw mailbox. 

Wat voor woningen komen er in De Ampère en voor wie?

Aan de Prins Bernhardlaan, naast Toor bouwt Green 121 appartementen met commerciële ruimtes. Het gebouw staat op een centrale plek: met station, centrum en winkels dichtbij. Woonforte heeft alle appartementen gekocht.

Zorgwoningen
In De Ampère komen 58 zorgwoningen bestemd voor cliënten van Philadelphia en Ipse-de Bruggen. 

Sociale verhuur en vrije sectorwoningen
Woonforte verhuurt de overige 63 appartementen:

  • 50 sociale huurwoningen
  • 7 woningen voor middeninkomens
  • 6 vrije sectorwoningen

De twee, drie- en vierkamerwoningen hebben een oppervlakte tussen de 57 en 105 m2 (inclusief balkon is dat tussen de 70 en 160 m2). De meeste woningen in de Ampère hebben drie kamers. De indeling is bijna voor elke woning anders. Woningzoekenden hebben daarom veel keus. In het gebouw is nog geen scootmobielruimte.

Berging en Parkeren
Iedere woning heeft een eigen berging op de begane grond.

Er komen 99 parkeerplaatsen, voor een groot deel achter het gebouw op een parkeerterrein dat is afgesloten met een slagboom. Op de begane grond van het gebouw komen bedrijven.

U kunt een parkeerplaats huren buiten op het afgesloten terrein. U krijgt een vaste parkeerplek toegewezen. De huur van de parkeerplaats is € 52,64 per maand. Er kan 1 parkeerplaats per appartement gehuurd worden. Als er parkeerplaatsen overblijven wordt beoordeeld of er een 2e plek aangeboden kan worden.