Vrije sector huur

Woonforte verhuurt ook vrije sectorwoningen. U hoeft geen inschrijftijd als woningzoekende bij Huren in Holland Rijnland te hebben. Er geldt een minimale contractduur van 1 jaar.

Veel gevraagd over Vrije sector huur

Wat is een vrije sector huurwoning?

Algemeen

Vrije sectorwoningen zijn er voor huishoudens met een inkomen vanaf € 40.765 voor eenpersoonshuishoudens of € 45.014 voor meerpersoonshuishoudens (prijspeil 2022) en met een huurprijs vanaf € 763,47 (prijspeil 2022). 

Voor deze woningen kunt u geen huurtoeslag aanvragen. Voor sommige woningen geldt een hogere inkomenseis. De minimale contractduur van een vrije sectorwoning is 1 jaar.

Waar vind ik informatie over jullie nieuwbouwprojecten?

Algemeen

Informatie over onze nieuwbouw projecten vindt u op onze website. U kunt zich aanmelden voor het Nieuwbouwjournaal. Zo blijft u op de hoogte van het allerlaatste nieuws van Woonforte. Heeft u zich aangemeld, dan ontvangt u deze nieuwsbrief automatisch in uw mailbox wanneer er nieuws is.

Kan ik reageren op een vrije sector huurwoning?

Algemeen

Het is afhankelijk van uw inkomen of u kunt reageren. Reageren kan via www.hureninhollandrijnland.nl. U hoeft niet ingeschreven te staan als woningzoekende bij Huren in Holland Rijnland om te kunnen reageren.

Hoeveel vrije sector huurwoningen verhuren jullie?

Algemeen

Wij hebben op dit moment zo'n 500 vrije sectorwoningen.

Ik huur een vrije sectorwoning. Mijn nieuwe buren ook maar die betalen minder. Hoe komt dat?

Algemeen

Voor onze vrije sectorwoningen zijn wij niet gebonden aan regels voor het bepalen van de huurprijs. Dit zorgt ervoor dat wij met deze woningen kunnen inspelen op de ontwikkelingen in de markt.

Dit kan gaan over hoe groot de vraag is naar een bepaald product, over welke doelgroep wij willen bedienen of bijvoorbeeld over prijsontwikkelingen.

Dit zorgt er dus voor dat de prijzen van deze woningen anders kunnen zijn dan de prijs van uw woning. Het kan zelfs zo zijn dat de prijzen in de toekomst weer hoger liggen.

Omdat wij niets doen wat niet mag, maar slechts inspelen op de ontwikkelingen, wordt de huurprijs van uw woning niet aangepast. Een vrije prijsvorming hoort bij woningen die verhuurd worden in de Vrije Sector.

Moet ik ingeschreven zijn als woningzoekende om op een vrije sector woning te kunnen reageren?

Algemeen

Nee, om voor een vrije sectorwoning in aanmerking te komen, heeft u geen inschrijving als woningzoekende nodig. Staat u wel ingeschreven bij Huren in Holland Rijnland? Dan behoudt u uw inschrijfduur.

Hoe wordt een vrije sectorwoning toegewezen?

Algemeen

Bij de verhuur van een vrije sectorwoning geldt dat de woning wordt toegewezen aan de persoon die het eerst reageert op de advertentie. Uiteraard moet men wel voldoen aan de voorwaarden die in de advertentie staan.

Bij de toewijzing krijgen huurders die een woning van Woonforte achterlaten voorrang op niet-huurders.